خبر فوری

رطب آلمهتری هرمزگان به بازار مصرف عرضه شد

به گزارش پایگاه خبری هرمزبان به نقل از ایرنا،  همزمان با آغاز برداشت اولین خوشه های آلمهتری، دانه های زرد و طلایی این محصول نو رس را می توان از فروشندگان بازار پشت شهر (ماهی فروشان)، بازارچه انقلاب (مرکز شهر) و زیر پل هوایی پیاده امام زاده سید مظفر خریداری کرد.

هر چند اوایل برداشت (نیمه های خرداد تا اوایل تیر ماه) به دلیل نورس بودن و عرضه کم قیمت رطب آلمهتری ممکن است علامت بزرگی از تعجب را مقابل دیدگان شما فرو نشاند ، اما اگر شده با خرید ربع کیلو با رضایت محل را ترک می کنید.

چند سالی است که که برداشت رطب آلمهتری زینت بخش سفره افطاری و حتی سحری مردم این استان و حتی استانهای همجوار ، تهران و حتی یکی از کشورهای عربی حوزه خلیج فارس یعنی دبی شده است.

وقتی چشمت به رطب آلمهتری می افتد با قورت دادن بزاق تازه ترشح شده تسلیم رنگ درخشان طلایی آن شده و بی اختیار مقابل فروشنده میخکوب شده و بدون چونه زدن با توجه به دارایی جیب تان مقداری از آنرا خریداری و روانه خانه و یا تکیه محله و یا اینکه مسجد محل می شوید.

شماری از ساحل نشینان و حتی آنانی که کیلومترها با ساحل خلیج فارس و سواحل مکران فاصله دارند اما خرمای زودرس نخلستانهای آنان دهان اکثریت مردم ایران را شیرین می کند به خبرنگار ایرنا می گویند: در اوج برداشت، کمتر کسی را می توان یافت که ساکن بندرعباس یا دیگر شهرهای استان هرمزگان باشد و روزه خود را با رطب نوبر و تازه رس آلمهتری افطار نکند.

هوای شرجی سواحل و گرمای طاقت فرسای شهرهایی همچون میناب، رودان، لنگه و حتی کمی آن سوی تر یعنی جنوب کرمان موجب شده که مردم رطب آلمهتری را با ماست و یا دوغ نوش جان کنند و مردم رودان و میناب دراین خصوص پیشتاز هستند طوری که کمتر سفره ای را می توان یافت که در این ماهها خالی از دوغ محلی و آلمهتری باشد.

از سوی دیگر برخلاف خیلی از محصولات موجود در قفسه های میوه فروشی ها، مشتریان هنگام خرید می توانند با رضایت فروشنده تعدادی رطب دست چین شده آلمهتری را نیز با هدف مزه کردن نوش جان کنند.

از آنجایی که رطب ˈآلمهتریˈ میناب از توابع هرمزگان به عنوان اولین محصول بدست آمده از نخلستانهای مناطق خرماخیز کشور، محصولی نوبر و متناسب با فصل (اواخر) بهار و اوایل تابستان متقاضیان زیادی دارد که درنتیجه آن سود خوبی نیز عاید نخل داران این استان می شود.

یکی از میوه فروشان بازار مرکزی تره بار بندرعباس افزود: اوایلی که محصول آلمهتری وارد بازار می شود هر کیلوگرم آن به مبلغ 80 تا90 هزار ریال عرضه می شود.

محمد خرمی اضافه کرد: در حال حاضر هریک کیلوگرم آلمهتری در بندرعباس با توجه به نوع آن (درجه یک ، دو و سه) 65 تا 100هزار ریال به فروش می رسد که با آغاز عرضه دیگر محصولات زودرس نخلستانهای هرمزگان همچون خاصویی این رقم به کمتر از 25 هزار ریال نیز کاهش می یابد.

به گفته خریداران ، خوش خوراکی و نداشتن شیره موجب شده رطب زودرس آلمهتری نخلستانهای هرمزگان در شهرهای دیگر نیز متقاضیان فراوانی داشته باشد، طوری که کمتر مسافری را می توان در پایانه مسافربری،ایستگاه قطار و حتی فرودگاه بین المللی بندرعباس مشاهده کرد که چند کیلوگرمی از آن را با خود همراه نداشته باشد.

در اطلاعات منتشره سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان سطح زیر کشت نخلستانهای این استان 37 هزار هکتار ذکر شده که 41 درصد آن را ارقام درجه یک و 39 درصد دیگر را ارقام درجه دو تشکیل می دهد.

این درحالی است که انجمن خرمای هرمزگان نیز اعلام کرده است: سال زراعی گذشته سه هزار و 500 تن محصول خرما که بیشترین آن از نوع پیارم بود از این استان به خارج از کشور صادر شد که 17 میلیون و 500 هزار دلار ارز آوری داشت.

در اخبار منتشره به نقل از رییس سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان آمده است: 80 رقم از مجموع 100 گونه نخیلات کشور دراین استان وجود دارد که مضافتی، پیارم، خنیزی ، شاهانی، پیارم، خاصویی، کریته ، مردا سنگ ، زرک و کلک سرخ بعنوان مهم ترین و مرغوب ترین ارقام آنها محسوب می شود.

وسعت نخلستانهای هرمزگان نزدیک به 38هزار هکتار( رتبه سوم کشور) با تولید سالانه 145هزارتن (رتبه چهارم تولید) اعلام شده که بیشترین آن با 12هزار هکتار نخلستان و تولید 52هزار تن محصول به شهرستان میناب اختصاص دارد.

برداشت محصول خرما از نخلستانهای این استان از اواسط خردادماه با برداشت رقم آلمهتری در شهرستان میناب که بیشترین سطح زیر کشت نخلستانهای استان نیز با 12هزار هکتار به آن تعلق دارد آغاز و در نهایت در شهرستان حاجی آباد با برداشت ارقام دیر رس پیارم و هلیلی درآبان ماه به پایان می رسد.

جمهوری اسلامی ایران بعد از کشور تونس دومین صادرکننده خرما در جهان است ، طوری که سالانه یک میلیون تن خرما از سطح 224 هزار هکتار از نخلستانهای آن برداشت می شود که 104 هزار تن آن به ارزش 139 میلیون دلار صادر می شود.ک/4

رضا گیلانی خبرنگاردفتر بندرعباس

 رطب آلمهتری هرمزگان به بازار مصرف عرضه شد

انتهای پیام /

درباره مهدی کمالی

صاحب امتیاز و مدیرمسئول پایگاه های خبری هرمزبان و معلمان ایران، دانش آموخته کارشناسی ارشد تاریخ و فلسفه تعلیم و تربیت، علاقه مند به یادگیری و یاددهی. وبگاه شخصی: MahdiKamali.ir

دیدگاهتان را بنویسید