خبر فوری

کهور آمریکایی دشمن خطرناک طبیعت جنوب کشور است

به گزارش پایگاه خبری هرمزبان به نقل از ایرنا، کیان نجفی تیره شبانکاره پنج شنبه در کارگاه شناخت گونه مهاجم کهور امریکایی افزود:

این گونه که موطن اصلی اش درقاره امریکا قرار دارد برای هرمزگان وسیستان مهاجم بوده و ورود آن به کشور،همانند اغلب گونه های غیربومی و براساس اصول علمی بوم شناسی و برنامه ای از پیش تدوین شده انجام نشده است.

وی اضافه کرد:این گونه سبب اسیدی شدن خاک می شود و چون دام برگ های آنرا نمی خورد،همیشه طبیعت به نفع این گونه و به ضرر گونه های بومی است.

این کارشناس منابع طبیعی اشاره کرد:اثر تهاجمی کهور امریکایی که همیشه برگ های سبزی دارد اجازه سبز شدن به سایر گونه ها را نداده و به علت توان ذاتی برای گسترش،می تواند صفت بدترین درخت هرز کشور را به خود اختصاص دهد.

این کارشناس منابع طبیعی اظهار کرد: برگ های سبز گیاه برای دام خوش خوراک نیست و بذر آن تا 40 سال در خاک سالم باقی می مانند و حتی بعد از حوادث آتش سوزی و یا کنترل های مکانیکی،تجدید حیات می کند.

به گفته وی،گام اول برای مبارزه با این گونه، قبول مهاجم بودن آن از سوی دستگاه های اجرایی است و تا زمانی که این حقیقت پذیرفته نشود،کاری انجام نخواهد شد.

نجفی تیره شبانکاره اضافه کرد: لازم است اداره کل محیط زیست هرمزگان نسبت به جمع بندی نظرهای کارشناسان بخش های اجرایی،آموزشی وتحقیقاتی و بهره برداران اقدام وکرده نتایج را پیگیری کند.

وی همچنین اظهارداشت: کهور آمریکایی دارای سمی است که منجر به فلجی اعصاب فک و صورت و لرزش فک و درنهایت مرگ دام می شود و مسمومیت دام های اهلی از نیام های باران خورده این گونه نیز گزارش شده است.

وی برگشتگی صورت، فشردگی مری و یبوست را از دیگرعوارض تغذیه دام از این گونه گیاهی معرفی و اضافه کرد:شبکه دامپزشکی هرمزگان ،سال 1376 ایجاد بیماری آسم در انسان و بروز مشکل گوارشی در دام را به عنوان بخشی دیگر از تاثیرمنفی کهور آمریکایی گزارش کرده است.

این مدرس دانشگاه خاطر نشان کرد:کهورآمریکایی که زمین را غیرقابل استفاده می کند،در فهرست گونه های مهاجم اتحادیه جهانی حفاظت از طبیعت قرار دارد.

به گفته وی، بر اساس برخی گزارش ها علت 45 درصد آلرژی بیماران درامارات متحده عربی این گیاه است.

این مدرس دانشگاه سایر آسیب های این گیاه برای طبیعت و انسان را شامل اشغال زمین های کشاورزی به ویژه زمین های آیش و رها شده در مدت کوتاه دانست و خاطر نشان کرد: این گونه در مکان هایی که رطوبت کافی وجود داشته باشد ،به شدت تکثیر و رشد کرده و عرصه را به بیشه غیر قابل ورود تبدیل می کند و موجب تجمع موش می شود.

وی بدون نام بردن از فرد یا سازمان خاصی تصریح کرد:کسانی که این گونه را کاشته و هنوز نیز حمایت می کنند و پیامدهای تهاجمی این گونه را نمی پذیرند ،باید درباره تمام مسائل یاد شده پاسخگو باشند.

درباره مهدی کمالی

صاحب امتیاز و مدیرمسئول پایگاه های خبری هرمزبان و معلمان ایران، دانش آموخته کارشناسی ارشد تاریخ و فلسفه تعلیم و تربیت، علاقه مند به یادگیری و یاددهی. وبگاه شخصی: MahdiKamali.ir

دیدگاهتان را بنویسید