خبر فوری

«در کجای تاریخ ایستاده‌ایم» در تازه‌ترین شماره خردنامه

به گزارش پایگاه خبری هرمزبان به نقل از خبرگزاری فارس، یکصد و هفتاد و پنجمین شماره خردنامه در بخش‌های مختلفی از جمله گزارش خبری، باشگاه نویسندگان، مصاحبه ماه و معرفی کتاب و با پرونده هایی با عناوین «گذار از کنش عاطفی به کنش عقلانی»، «تقابل رویکرد توسعه گرا با رویکرد پیشرفت درون زا»، «حکمرانی به سبک ایرانی» و «فقر و تکاثر در ایران امروز» ویژه اردیبهشت ماه منتشر شد.

 

گفت‌وگو با فیلسوف فرهنگ

در بخش گفت‌وگوی ماه این شماره رضا داوری اردکانی پاسخگوی سؤالات مکتوب خردنامه با محوریت «آینده»، «توسعه» و دغدغه‌های فکری 50 ساله خود بوده است.

در ادامه پرونده گفت‌وگوی ماه، «نزاع دکتر داوری و سروش» در گفت‌وگو با حجت‌الاسلام خسروپناه، «داوری متفکر فلسفه و فرهنگ» از غلامرضا اعوانی، «پرسشگر دردمند روزگار ما» به قلم محمد رجبی‌دوانی و فیلسوف زمانه متفکر آینده از شهین اعوانی از جمله آثار و گفتاری هستند که به بررسی زیست فکری استاد داوری اردکانی پرداخته‌اند.
در یادداشت «اوراق اندیشه» نیز برخی از مهم‌ترین آثار داوری اردکانی مورد بررسی قرار گرفته است.

خردنامه در پرونده «حکمرانی به سبک ایرانی»، مفهوم جمهوری اسلامی را از دیدگاه تئوری پردازان انقلاب اسلامی از جمله امام خمینی (ره)، مقام معظم رهبری، آیت‌الله جوادی آملی، آیت‌الله مصباح یزدی و شهیدان صدر، بهشتی، مطهری بازخوانی کرده است.

در بخش باشگاه نویسندگان، آیت‌الله علیدوست در یادداشتی اسلامی سازی علوم انسانی از منظر فلسفه فقه را مورد مداقه قرار داده و حامد سرلکی نسبت میان فلسفه و دین با موسیقی را از نظرگاه نقد گذرانده است. «نظریه‌پرداز انقلاب از بستر حکمت معنوی تاریخ» به قلم عبدالله بیننده نیز افکار و اندیشه‌های شهریار زرشناس را مورد بررسی قرار داده است. «یک هایک پارادوکسیکال»، «کاسبی آزاد به نام آزادی» و «بایسته‌های دیالکتیک جنبش دانشجویی با احزاب» از دیگر عناوین این بخش است.

«تقابل رویکرد توسعه گرا با رویکرد پیشرفت درون‌زا» عنوان پرونده دیگری است که درصدد پاسخگویی به این پرسش بوده است که چرا سیاست خارجی دولت اعتدال نمی‌تواند توسعه را برای ایران به ارمغان آورد. در این پرونده عناوینی چون «مواجهه محتاطانه با سازمان تجارت جهانی»، «ندامت اروپایی»، «ترامپ و سیاست حمایت گرایی» به چشم می‌خورد.

 خردنامه از بحث انتخابات ریاست جمهوری نیز غافل نبوده و در پرونده «گذار از کنش عاطفی به کنش عقلانی» پدیده انتخابات را از منظر جامعه شناسانه مورد بررسی قرار داده است. سعید میرترابی در گفت‌وگو با خردنامه تحلیل‌های طبقاتی از انتخابات را فاقد اصالت دانسته و سید بشیر حسنی در مصاحبه‌ای به تشریح ساختار احساسی انتخابات ایران پرداخته است. نقش رسانه‌ها در انتخابات و فرصت‌های نظام ولایی برای رشد سیاسی مردم از طریق انتخابات از دیگر عناوین این پرونده است.

صد و هفتاد و پنجمین شماره خردنامه در 164 صفحه به سردبیری جعفر حسن‌خانی منتشر شده است.

درباره هرمزبان

اخبار دیگر رسانه ها صرفاً به منظور آگاهی رسانی منتشر شده و نظرات بیان شده در آنها، الزاماً بیانگر دیدگاه های هرمزبان نیست. پایگاه خبری هرمزبان وابسته به هیچ نهاد و سازمانی نیست و با هزینه های شخصی اداره می شود. این پایگاه دارای مجوز رسمی از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است و در چارچوب قانون مطبوعات و قوانین جاری کشور به اطلاع رسانی و فعالیت خبری می پردازد. صاحب امتیاز و مدیرمسئول: مهدی کمالی وبگاه شخصی: MahdiKamali.ir

دیدگاهتان را بنویسید